Beginnen in Gold Coast en werk zoeken!

11 September vlieg ik richting Kuala Lumpur om daar 12 september aan te komen en in de nacht van 14 op 15 september vlieg ik weer door richting het prachtige (hoop ik althans) Australië. Beter gezegd: ik vlieg door naar Gold Coast aan de oostkust van Australië om daar zo snel als lukt een baan te vinden. Iets als fruit plukken of ander werk op het platteland bij voorkeur om even te sparen voordat ik echt rond ga reizen.

Waarom Gold Coast?

Eigenlijk twee simpele redenen. Ten eerste wil ik graag beginnen met wat werken. Niet alleen om wat geld te verdienen, maar ook om gewoon rustig te kunnen beginnen aan mijn reis en mijn tijd daar. Dat wil dus zeggen dat ik gewoon wat agrarisch werk wil doen en het farmseason is juist daar dan begonnen. Wat niet wilt zeggen overigens dat ik snel werk heb, want dat weet je uiteindelijk nooit! Ten tweede was het vooral ook vele malen goedkoper. Een vlucht richting Kuala Lumpur was goed te betalen en een enkeltje door richting Australië was al snel tweehonderd euro. Richting Gold Coast kon ik echter makkelijk honderd euro besparen - wat ook de reden een beetje is dat ik in Kuala Lumpur stop, want een direct ticket naar Australië was weer tweehonderd tot driehonderd euro duurder.

Agrarisch werk zoeken

Zoals ik dus zei: agrarisch werk zoeken is in principe prioriteit. Ik weet nog niet hoe het uiteindelijk in zijn werk gaat, maar hier thuis ben ik al druk aan het kijken of ik iets kan vinden om voor in ieder geval één maand aan de slag te gaan. Het liefst langer, maar daar moet ik me nog even helemaal in verdiepen. In Australië is er relatief veel vraag naar backpackers die vervelende baantjes willen opknappen, waaronder dus fruit plukken, veel in de outback zitten bij een cattle station of nog iets heel anders zoals tijdelijk werk in de horeca.

Kuala lumpur verder ontdekken

Kuala Lumpur is vooral een tussenstop en een stad waar ik al drie keer ben geweest. Niet echt de moeite waard dus om terug te komen en ik ga daar ook vooral goedkoop leven om op die manier wat rond te kijken en te genieten van het beetje natuur dat er nog in de omgeving te vinden is. Zeker op de planning staat Bukit Nanas forest reserve. Dit kleine gebiedje huist nog vele slangensoorten, twee soorten apen en veel soorten vogels: ideaal om een hele dag aan kwijt te zijn en alles te fotograferen. Ik heb er in ieder geval zeker zin in!

Kangoeroes, het vogelbekdier en meer!

Na de tussenstop is het tijd dus voor de Gold Coast. Deze populaire toeristische plaats vind ik een handig startpunt voor meerdere dingen. Het werken, maar vooral ook een aantal bijzondere dingen zoals het zoeken naar Kangoeroes en andere Australische dieren. Daarnaast zit ik vanaf hier zo met een greyhound bus in Sydney vanwaar ik dan weer verder kan reizen. Genoeg redenen om in de plaats te starten, ook al is het zeker niet gebruikelijk hier te starten.