Bucketlist met bijzondere reizen en landen

Nu ik Europa al bijna helemaal heb gehad qua mijn bucketlist - uiteraard is er nog veel meer te noemen - wil ik me in dit deel voornamelijk gaan richten op een aantal bijzondere landen en wat bijzondere reizen die ik zeker nog eens zou willen maken. Variërend van een prachtige tocht die iedereen wel kent tot aan een land waar maar weinig mensen zullen komen. Voor mij is reizen vooral vrijheid en in deze landen en reizen denk ik die vrijheid ook vooral te vinden of gewoon mezelf tegen te komen - omdat het zo ontzettend anders is dan normaal. Al deze reizen wil ik wel graag maken, maar heb ik nog geen serieuze plannen voor.

19. Transsiberië express

Ik denk dat dit de bekendste treinreis is van de wereld en zeker ook één van de langste! En net zoals veel reizigers deze treinreis eens willen meemaken, wil ik dat ook. Ik weet dat het een lange treinreis is en dat je vooral ook veel in de trein zit onderweg van Moskou naar Beijing, maar onderweg kan je in verschillende plaatsen stoppen en even wat rondkijken. Wat ik vooral zou willen doen is dan ook zeker twee tot vier weken in Mongolië stoppen en daar goed rondreizen. Mongolië is het land waar het minste inwoners wonen per vierkante kilometer en dat blijkt onder andere in de prachtige natuur en de eigen cultuur die er nog sterk heerst!

20. Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea is voor mij een land waarbij ik vooral denk aan de vele volksstammen die er nog leven. Stammen met allemaal hun eigen gebruiken die wij niet begrijpen en wellicht zelfs weinig te maken willen hebben met toeristen. Daarnaast denk ik ook aan de natuur van Papoea Nieuw Guinea, omdat er bijvoorbeeld boomkangoeroes leven en er dieren leven die je nergens anders ziet. Combineer dat met het feit dat het nog zo ontzettend onontdekt is - het hele land eigenlijk - en je hebt een goede reden waarom ik zeker eens Papoea Nieuw Guiena wil zien. Misschien valt het ontzettend tegen, want rondreizen schijnt er niet gemakkelijk te zijn.

21. Met de auto door Afrika

Dit is iets waar ik zeker al eens serieus naar heb gekeken - een rondreis met de auto door Afrika. Vertrekken vanuit Nederland en dan via de oostkust helemaal naar Kaapstad rijden en weer terug via Namibië en verder. Met de auto door Afrika is vooral ook ontzettend duur, wat een reden is dat ik er voor heb gekozen om het nog nooit serieus te overwegen. Dat en het feit dat het ontzettend veel tijd kost. Australië is dan iets gemakkelijker te regelen, omdat ik er ook nog kan werken met een working holiday visum.

22. Madagaskar en lemuren

Madagaskar is een land waar ik vooral heen zou gaan vanwege de natuur. En specifiek waarschijnlijk ook de lemuren en de rest van de wildlife. Ik heb wel eens verhalen gehoord en dergelijke over Madagaskar en altijd hoor ik weer dat ene ding: de natuur is er zo ontzettend mooi. Naast een prachtige natuur heb je er echter ook een hele rijke cultuur met een lang verleden en ik zou dat zeker willen ontdekken.

23. Galapagos en zelf eilandhoppen

Alhoewel een reis naar de Galapagos helemaal niet heel bijzonder is, want er gaan heel wat cruises naar de Galapagos, zou ik het anders aan willen pakken en erheen vliegen en zelf willen eilandhoppen. Gewoon een aantal weken of langer er blijven en er kamperen, zelfs voor je eten zorgen en er eilandhoppen totdat je er genoeg van hebt. Misschien dat ik dan na twee weken als zeg: laat maar, maar het kan ook zijn dat ik er gewoon meerdere maanden zou willen blijven. Ik heb er zeker nog geen plannen voor, maar het is wel iets wat ik binnen een aantal jaren wil gaan doen!

24. Dakar door Patagonië

Dit is iets wat ik denk ik nooit echt ga doen, maar ik wel zou willen. Het lijkt me heerlijk om met de dakar rally mee te rijden of in hun spoort te rijden dwars door Patagonië. Nu hoef ik de route niet precies te volgen en hoef ik ook zeker niet zo lang onderweg te zijn, maar gewoon een week of iets dergelijks met een 4x4 door Patagonië lijkt me heerlijk. Daarbij zou ik natuurlijk gewoon vooral dwars door de woestijn rijden en genieten van wat ik onderweg tegenkom. Zoals ik echter al zei: ik denk niet dat dit ooit echt gaat gebeuren, omdat er flink wat risico's aan zitten en er genoeg andere mooie dingen te beleven zijn in Patagonië zonder zulke risico's.