Bucketlist van mij als reiziger

In de komende dagen en weken, voordat ik op vakantie ga richting Spanje, wil ik in ieder geval mijn bucketlist doorgaan. Niet alleen de bucketlist qua landen, maar ook wat ik waar wil zien en of het al op de planning staat. Ik ben dan ook benieuwd wat bij jullie bovenaan de bucketlist staat en wat je zeker wilt doen of zien! Het idee is om elke dag tot aan begin juli wat te schrijven hierover en zeker vijf punten mee te nemen per keer. Ik begin in het noorden van Europa en zal volgende keer het oosten en daarna het zuiden van Europa opschrijven.

1. IJsland

IJsland is één van die landen die ik zeker een keer gezien wil hebben. De landschappen en de natuur schijnt zo ontzettend mooi te zijn. Zeker met alle watervallen, gletsjers en nog veel meer lijkt het me heerlijk om eens naar IJsland te gaan - het fotograferen, het wandelen en het rondrijden. IJsland ken ik verder zeker niet zo goed, maar van de foto's die ik heb gezien en alle verhalen die ik heb gehoord staat IJsland zeker op mijn bucketlist! Zeker lijkt het me gaaf om een keer een gletsjer te zien en mocht ik in de herfst, winter of lente gaan heb ik vast een redelijke kans om het noorderlicht te zien. Vooralsnog heb ik nog geen plannen om naar IJsland te gaan.

2. Hardangervidda - Noorwegen

De hardangervidda in Noorwegen is een grote uitgestrekte vlakte, met veel stroompjes, heuvels en vooral ook veel mogelijkheden om te wandelen of trekkingen te maken. Daarnaast is de hardangervidda gewoon één van de beste plekken om wat wildlife te zien, waaronder rendieren en veel kleinere dieren en vogels. De hardangervidda lijkt me vooral ook erg interessant om zelf te gaan wandelen met iemand anders en gewoon helemaal de rust van de natuur te ervaren. Net zoals IJsland heb ik voorlopig nog geen plannen om richting het noorden van Europa te gaan. Nog geen concrete plannen in ieder geval, want een planning voor een rondreis heb ik al wel klaarliggen van een keer toen ik zou gaan.

3. Atlantische weg - Noorwegen

Als ik denk aan Noorwegen denk ik aan een aantal dingen. Waaronder de Atlantische weg die langs de kust loopt. Deze weg staat bekend om zijn prachtige landschappen, het feit dat je over de Atlantische oceaan rijdt en er kilometer na kilometer langs rijdt. De weg is vooral bekend vanwege deze uitzichten en prachtige landschappen. Voor mij een goede reden om er zeker eens heen te willen gaan.

4. Sarek nationaal park - Zweden

Sarek nationaal park ligt, samen met het Stora Sjöfallets en het Padjelanta nationaal park in het westen van Zweden. Deze drie nationale parken liggen vrij dicht bij elkaar en staan bekend om hun mix van wildlife, landschap en flora. Het Sarek nationaal park is het minst begaanbaar en herbergt het meeste wildlife, wat de reden is dat ik het ook zo een interessant park vind. Je kan er maar moeilijk komen en het kost tijd en moeite om echt in de afgelegen gebieden te belanden - maar als je er eenmaal bent, dan ben je ook echt alleen en zie je overal om je heen wel iets gebeuren. Ik heb een keer een documentaire gezien over dit gebied en dat is de reden dat ik er zeker eens langs wil om te kijken hoe het er is.

5. Een cruise rond Spitsbergen - Noorwegen

Het schijnt ontzettend duur te zijn, maar ik wil zeker een keer een cruise maken rond Spitsbergen. Spitsbergen is het grootste eiland van Svalbard, Noorwegen, en kent een aantal kleine plaatsjes waaronder de hoofdstad Longyearben. Spitsbergen staat natuurlijk bekend om zijn landschappen, poolvossen, ijsberen en walvissen en een bezoek daar is dan ook vooral gericht op de natuur en de wildlife. Voor mij iets wat ik zeker wil zien.

6. Lofoten - Noorwegen

Tenslotte de Lofoten voor vandaag. De Lofoten in Noorwegen zijn enkele van de mooiste eilanden van het gebied en trekken vooral veel vogels en zeezoogdieren aan. Daarnaast heb je er, net zoals in de rest van Noorwegen, gewoon zo ontzettend veel mooie landschappen dat ik zeker eens wil gaan zien hoe het gebied is en er gewoon heerlijk rond wil rijden met een eigen auto. Juist doordat je er rond kan rijden, foto's van het landschap kan maken en het vrij divers is, lijkt het me een gebied dat ik zeker niet mag missen.