Bucketlist van zuid Europa

Als vervolg op de bucketlist van gisteren, het eerste gedeelte, het vervolg van mijn bucketlist. Deze keer specifiek gericht op zuidelijk Europa met Italië, Spanje, Portugal en Griekenland en mogelijk nog meer landen. Voor mij is zuid Europa een redelijk bekend terrein, zeker aangezien ik al in de meeste landen meerdere keren ben geweest. Frankrijk en Spanje zijn al helemaal bekend terrein aangezien ik daar vroeger veel heen ging en nog steeds veel heen ga - zo ook komende juli en augustus voor vijf weken.

7. Wildlife in Spanje

Hoog op mijn bucketlist, als ik het in volgorde zou zetten, is om de wildlife van Spanje te gaan zien. Afgelopen winter was ik al eens naar een aantal plekken geweest om de Iberische lynx te zoeken en alhoewel dat gelukt is ga ik toch terug om ze beter te zien en te kunnen fotograferen! Spanje kent daarnaast gewoon veel andere wildlife. Van de in Nederland bekende edelherten en wilde zwijnen tot aan de ons onbekende beren en wolven. Allemaal ontzettend gaaf om te kunnen zien of tegen te kunnen komen en daarom een goede reden om op de bucketlist te hebben. Doordat dit zo hoog op mijn bucketlist staat gaat dit komende zomer ook (eindelijk) gebeuren!

8. Eilandhoppen in Griekenland

Ik ben twee keer in Griekenlan geweest, maar ben op geen enkel eiland geweest. Het schijnt echt ontzettend leuk te zijn om in Griekenland van eiland naar eiland te gaan en ik wil dat zeker een keer doen. Misschien een groot eiland zoals Kreta om daarna gewoon wat rond te varen en meer te zien van de zee en het land. Voorlopig heb ik nog geen plannen om dit echt te gaan doen, vooral omdat andere dingen op dit moment hoger op mijn bucketlist staan.

9. Leren surfen bij Biarritz

Nog zo iets wat ik wil leren: surfen! Aangezien ik naar Australië ga zou het goed kunnen dat ik daar leer surfen, maar ik heb altijd zelf gezegd dat ik eerst bij Biarritz zou leren surfen. Nu ga ik komende zomer wel die kant op en rijd ik erlangs, dus misschien dat ik voor een aantal dagen stop om het in ieder geval uit te proberen. Of ik uiteindelijk echt ga leren surfen hier daar ben ik nog niet zo zeker van, maar ik kom er vast wel een keer terug om te genieten van het strand, de hoge golven en van de mogelijkheid om te surfen.

10. Naar de havenstad Porto

Portugal is niet één van de landen waar ik gelijk aan denk als ik op vakantie wil gaan. Het heeft op mij tot nog toe geen echte indruk achter weten te laten en elke keer als ik in Portugal was ging ik op een gegeven moment weg omdat ik het er niet interessant genoeg vond of omdat ik het er zelfs vrij saai vond. Toch wil ik zeker nog een keer naar Porto, wat de leukste stad van Portugal schijnt te zijn. En natuurlijk wil ik er gewoon genieten op een terras bij de haven - want dat beeld heb ik bij Porto. Mogelijk dat ik komende zomer vanuit noordelijk Spanje door Portugal reis en besluit om één dagje Porto te bezoeken.

11. Corsica, natuur en cultuur

Corsica is een eiland dat vaak over het hoofd wordt gezien voor mijn gevoel. Ik heb een familielid dat eens naar Corsica is gegaan voor maar liefst vier weken en die kwam terug met ontzettend mooie foto's, veel leuke verhalen en dat heeft er voor mij gezorgd dat ik Corsica zeker wil bezoeken. Wellicht niet voor vier weken, maar één of twee weken moet toch zeker lukken. Wat ik er zou doen ben ik niet helemaal zeker van, maar ik weet dat de natuur er prachtig moet zijn! Voorlopig staan er andere dingen echter hoger op mijn bucketlist, dus stel ik dit uit.

12. De Alpen in te voet en met de auto

De Alpen vind ik één van de mooiste bergketens waar ik ooit ben geweest! Ik kan er echt enorm van genieten om te wandelen in de Alpen of er met de auto doorheen te rijden. Nu heb ik dat wel eens gedaan vroeger, maar in de laatste jaren heb ik het telkens overgeslagen als ik die kant op ging omdat het wel een keer kwam. Langzamerhand begint het toch wel te knagen om het gebied eens echt goed te bezoeken. Dus delen van Italië, Frankrijk en Oostenrijk mee te pakken om het eens echt goed te ontdekken. Wanneer ik dit doe weet ik nog niet, want het lukt waarschijnlijk niet voor Australië - maar na Australië is het wel iets wat ik snel zou willen ontdekken.