Budget en geld voor reizen

Een bepaald budget op reis hanteren hangt samen met het sparen voor een reis. Als er geen (bekend) budget gehanteerd wordt op reis, dan is het ook lastig om genoeg geld te sparen, omdat niet bekend is hoe duur de reis uiteindelijk echt wordt. Daarnaast is het belangrijk om met nog een aantal algemene zaken rekening te houden. Hier valt dan ook alles te lezen over kosten van een land en een bijbehorend dagbudget, maar ook over sparen voor een verre reis of zelfs een wereldreis. Verder worden ook kleinere onderdelen meegenomen waaronder bijvoorbeeld de kosten voor een safari in de verschillende Afrikaanse landen. Ik zal hieronder verder duidelijk maken welke onderdelen er hier precies worden behandeld.

Budget voor kosten vooraf

Er zal behandeld worden wat de kosten zijn voordat een reis begint. Allerlei uiteenlopende kosten voor verschillende landen worden hier in meegenomen. In dit soort artikelen zal onder andere behandeld worden hoe duur vliegtickets naar een bijvoorbeeld Thailand zijn, maar ook hoe duur het is om een goede backpack aan te schaffen. "Budget voor kosten vooraf" beperkt zich wel tot een aantal categorieën, maar probeert zo veel mogelijk kosten te bespreken.

Kosten tijdens de reis

De kosten tijdens de reis worden uitgebreid besproken in "budget en geld voor reizen". Zelf heb ik gemerkt dat het ene land duidelijk goedkoper is dan het andere land. Hier wil ik dan ook aandacht aan besteden. Alhoewel er al veel sites zijn die het budget bespreken voor tal van populaire reisbestemmingen, richt budgetreiziger zich niet uitsluitend op deze populaire bestemmingen. Het idee is om zoveel mogelijk landen te bespreken met een duidelijke uiteenzetting van de verschillende kosten. De kosten op reis worden in bijna alle gevallen opgesplitst in vier categorieën, te weten: vervoer, eten, overnachtingen en overig. Overig bevat onder andere uitstapjes, tochten, trekkingen en avontuurlijke momenten, maar ook entreegelden voor musea of andere bezienswaardigheden en souvenirs.

Budgetteren - kosten besparen - op reis

Alhoewel kosten besparen op reis misschien wel jammer is, is het soms helaas nodig. Als we alle activiteiten zouden gaan doen die mogelijk zijn, dan moeten we wel heel erg lang sparen. Aangezien budgetreiziger goed bekend is met het reizen op een klein budget, komen hier veel tips en tricks voorbij om te helpen goed te budgetteren. Verwacht hier artikelen over waar je wel en niet op kan besparen en wat je absoluut moet hebben gedaan. Een uitstapje van een aantal honderd euro kan namelijk zo een bijzondere ervaring zijn dat deze je hele leven lang invloed heeft op jou, terwijl andere uitstapjes soms weggegooid geld kunnen zijn.

Sparen voor een reis

Sparen voor een reis kan erg lastig zijn en kan erg lang duren, vandaar dat budgetreiziger graag helpt om wat mogelijkheden op een rijtje te zetten om te kunnen besparen. Deze rubriek zal slechts tips en mogelijkheden bevatten, waardoor er weer wat extra geld uitgegeven kan worden aan de reis, wat de reis nog onvergetelijker maakt. Die ene skydive of die ene ontmoeting tijdens een trekking door de jungle kan namelijk een onvergetelijke indruk achter laten, maar dan moet er wel budget voor zijn.