Budget voor Noord-Amerika

Noord-Amerika is niet het continent waar de meeste mensen aan denken als ze een goedkope reis met de backpack willen gaan maken. Toch zijn er in Noord-Amerika wel landen waar men rond kan reizen met een klein budget. Een budget voor Noord-Amerika hoeft dan ook niet schrikbarend hoog te liggen, omdat er voldoende landen zijn in Midden-Amerika - officieel deel van Noord-Amerika - die niet meer kosten dan ongeveer 25 euro per dag. De Verenigde Staten, Canada en Costa Rica kosten echter veel meer dan die 25 euro per dag, omdat het hier handig is een auto te huren en je te maken hebt met hogere kosten per dag. Noord-Amerika biedt voor elk budget een mogelijke bestemming.

Budget voor Noord-Amerika

Zoals net vermeldt is er voor elk budget wel een bestemming mogelijk in Noord-Amerika. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, omdat de kosten anders hard omhoog gaan en is het budget niet meer mogelijk. Om een juist budget op te stellen is het belangrijk om met zes punten rekening te houden:

 • Kosten van het vliegticket
 • Kosten van overnachtingen
 • Kosten van voedsel
 • Kosten van vervoer in het land zelf
 • Overige kosten
 • Eventuele autohuur

Een vliegticket naar Noord-Amerika kost in het hoogseizoen, juli en augustus en kerst, tussen de 600 euro en de 1000 euro, afhankelijk van de plaats van bestemming. In het laagseizoen ligt dit tussen de 400 euro en de 1000 euro. Als je een vliegticket hebt, dan ben je echter nog nergens en moet je ook kijken naar de kosten die er nog bij komen. Voornamelijk autohuur kan veel geld kosten en sterk op het budget drukken. Ook overnachtingen in hostels is duur in landen als de Verenigde Staten, Canada, Mexico en Costa Rica. In die landen is het - voor zover mogelijk - vele malen goedkoper om te kamperen. Voor een juist budget in Noord-Amerika kan je rekening houden met een budget variërend tussen de 25 en de 75 euro per dag.

Dagbudget voor Noord-Amerika

Om een juist budget per dag op te stellen voor Noord-Amerika is het belangrijk om te kijken naar de kosten in het land zelf. Dit zijn de kosten voor overnachtingen, voedsel, vervoer en de overige kosten. In een land als Nicaragua heb je slechts 25 euro per dag nodig om al deze kosten te dekken en dat is dan inclusief tours en zo nu en dan een drankje of een avondje uit. In de Verenigde Staten - als we de autohuur niet meerekenen, omdat die veel verschilt per auto - ben je echter veel meer geld kwijt. Je moet slapen in op een camping of in een hostel, wat minimaal 5 euro per persoon kost, daarnaast ben je ook nog dagelijks veel geld kwijt aan voedsel. Voedsel kan je per dag meer dan 10 euro kosten en overige kosten lopen op tot meer dan 10 euro per dag. Daarnaast ben je zeer veel geld kwijt aan het vervoer in de Verenigde Staten, dit kost minimaal 25 euro per persoon per dag, alleen al voor de huurauto en de brandstof.

Een goede conclusie is dus dat het budget per land heel erg verschilt. Waar bijvoorbeeld Nicaragua goed te bereizen valt met slechts 25 euro per dag, is dit in de Verenigde Staten al nodig voor alleen maar het vervoer binnen het land. Midden-Amerika heeft een gemiddeld budget nodig van ongeveer 30 euro en Canada en de Verenigde Staten hebben een budget nodig van ongeveer 60 euro per dag.

Kosten besparen in Noord-Amerika

Kosten besparen in Noord-Amerika is zeer goed mogelijk, zelfs in de Verenigde Staten en Canada. Veel mensen proberen te besparen op hun budget voor Noord-Amerika, omdat rondreizen vrij duur kan zijn. Door de kosten enigszins te drukken is het mogelijk om meer bezienswaardigheden te zien, meer te doen of gewoon langer daar te zijn. Een aantal mogelijkheden om te besparen op een rijtje:

 • Reis rond met het openbaar vervoer
 • Ga in een dorm - een grotere slaapzaal - slapen
 • Of ga kamperen waar dit mogelijk is!
 • Kook zelf
 • Bezoek zelf de toeristische plekken
 • Reis rustig rond en blijf langer op één plaats
 • Reis met een (grote) groep
 • Ga niet gokken of geef jezelf een maximaal budget