Drie weken vakantie in Australië

Yes, eindelijk eens een keer echt vakantie gehad in Australië. Van de afgelopen drie maanden en een week heb ik eigenlijk vooral gewerkt en daarnaast ook zo nu en dan eens wat vakantie gehad om te genieten, afgelopen drie weken had ik echter eens echt vakantie en kon ik doen waar ik zin in had. In die periode ben ik samen met mijn reisgenoot van Sydney richting Melbourne en uiteindelijk weer terug naar Brisbane gereden. Veel gezien, gedaan en daarnaast ook vooral genoten en ontspannen.

Kangaroo valley

Als eerste stop stond Kangaroo valley op de kaart. Met de relatief korte afstand van Sydney (minder dan 200 kilometer) is dit een simpele rit van een paar uur waarin je door een vrij eentonig landschap gaat tot aan het laatste moment, waarbij je de uitlopers van de great dividing range doorkruist. Plotseling rijdt je dan door het prachtige regenwoud en even later weer door de valleien. Kangaroo valley is één van die valleien en is bekend om zijn vele kangoeroes en wombats. De voorname reden om hier te verblijven was een moment van rust en ontspanning, want na veel weken constant en continu werken was ik redelijk uitgeput. Voor iedereen die ooit naar Australië gaat en zeker wombats wilt zien: Kangaroo valley is dé plaats in Australië om ze te zien!

Nationale parken aan de kust

De nationale parken aan de kust zijn behoorlijk gaaf, maar het zijn er ontzettend veel. Van het heel bekende Royal nationaal park tot aan Murramarang nationaal park of het gebied rondom Montagüe Island - je kan er overal verblijven. Wij kozen ervoor om naar een tweetal nationale parken te gaan om eens lekker te zwemmen, te snorkelen en te kunnen hiken. Murramarang is geschikt voor beiden en met prachtige euclyptusbossen, grote stranden met kangoeroes en talloze possums, die op bezoek komen om je eten te stelen, is er daar genoeg te zien en te doen voor iedereen. Zeker wanneer je een snorkel en duikbril meeneemt kan je er zo drie dagen zitten zonder echt alles gezien te hebben.

Montagüe Island is vooral een stop voor één dag. Je gaat daar voornamelijk heen om even te genieten van het weer, honderden tot duizenden zeehonden te zien en - bij bepaalde tours - ook nog eens pinguïns.

Verder in het zuiden mag je twee gebieden in ieder geval niet overal: Wilsons Promontory nationaal park en Philip Island. Beiden herbergen een aantal prachtige plekken met allerlei dieren, heerlijke gebieden om te overnachten en gigantische, lange en machtig mooie wandelingen.

Wildlife van Australië

Vooral ging het er ook om, om eens echt wat van Australië te zien. Een deel van de wildlife, wat van de natuur en gewoon Australië zelf. Een betere manier dan een vakantie is er dan natuurlijk niet. Bijna alle bekende Australische dieren heb ik ondertussen gezien: wombats, kangoeroes, het vogelbekdier, mierenegels, pinguïns en nog veel meer, maar helaas ontbreekt er nog één: de koala! Ooit, op een gegeven moment, kan ik vast de koala wel toevoegen.

Helaas is dit een zeer korte update omdat ik momenteel ook weer werk en naar werk zoek. Tomaten plukken verdient namelijk ontzettend slecht en is behoorlijk saai, dus zoek ik vooral naar een beter betaalde baan. Mogelijk iets als mango's plukken of wellicht in de ananas-industrie, beiden mogelijkheden in de omgeving.