Een dag op bondi beach

Surf Rescue

Bondi Beach, misschien wel het bekendste strand ter wereld, maar in ieder geval het bekendste strand van Australië. Naar mijn mening is het ook een prachtig strand en één van de mooiste stranden in een stad. Dat wilt niet zeggen dat Bondi Beach het mooiste strand van Australië is, maar dichtbij komt het zeker! Een dag op Bondi Beach doorbrengen is heerlijk in de zomer. Je kan gewoonweg genieten van de rust, surfen, zwemmen of prachtig wandelen van Bondi naar Coogee. Mocht je in Sydney zijn en het is niet te koud: spendeer zeker een dag aan het strand en dichtbij Bondi!

Surfing down the waves

Ik heb zelf bijna acht weken in Sydney gespendeerd en er is één ding wat een dag eigenlijk direct al perfect maakte: 's ochtends een golf te pakken en gewoon heerlijk op het water te zijn. Ik ben niet de beste surfer, laat staan een goede, maar om gewoon op het water te zijn met allemaal mensen die je niet kent, de vriendelijke atmosfeer en het prachtige uitzicht over Bondi Beach: dat is iets wat je mee moeten maken. De perfecte dag op Bondi Beach begin je dus met surfen.

Wandelen naar Coogee

Tegen de tijd dat je klaar bent met surfen kan je het beste je heerlijk voorbereide ontbijt nuttigen. Gewoon even zitten, lekker opwarmen en je misschien even omkleden naar wat makkelijker zittende kleding in plaats van zo een strak wetsuit. Zodra je er dan klaar voor bent kan je beginnen aan de prachtige wandeling van Bondi naar Coogee. Zorg er zeker voor dat je op de uitzichtpunten regelmatig stopt, want er worden onder andere dolfijnen regelmatig gezien. In de wintermaanden en de vroege zomermaanden zie je er overigens ook nog eens walvissen! Deze wandeling loopt prachtig langs de kust en geeft je een idee van de kustlijn waarlangs Sydney is gebouwd. Zodra je dan bij Coogee bent aangekomen is het alweer tijd voor lunch. Dit kan je prima doen in één van de vele cafeetjes of je nuttigt je eigen meegebrachte lunch.

Het fijne aan deze wandeling is dat je niet zo veel mee hoeft te nemen en je tussendoor altijd even kunt zwemmen of gewoon kunt uitrusten. Overal zijn kraantjes met drinkwater en plekken, waaronder bankjes, om uit te rusten. Overigens geeft het landschap je ook al een gevoel van rust.

Terug naar Bondi

Terug richting Bondi gaat gemakkelijk met één van de vele bussen. Zorg ervoor dat je hiervoor een Opal kaart hebt - een kaart waarmee je het OV van Sydney kan gebruiken. Zodra je dan op Bondi aankomt zal het al goed in de middag zijn. Nu is het tijd om heerlijk te gaan zonnebaden, wat te zwemmen, een boek te lezen of gewoon eens te gaan shoppen. Ik zou aanraden in ieder geval even op Bondi beach te gaan zitten om het hele gebeuren te zien. Het is een komen en gaan van mensen en met wat pech zie je de strandwacht ook nog eens in actie komen. Ik heb dit zelf meerdere keren gezien, maar gelukkig was het nooit iets ernstigs. Mocht je nog iets actiefs willen doen kan je zwemmen of naar het noorden gaan van Bondi Beach en over de rotsen klimmen en klauteren.

Avondeten op Bondi

Na heerlijk te hebben ontspannen na de wandeling of nog even lekker bezig te zijn geweest heb je uiteraard honger gekregen. Nu zijn er meerdere plekken waar je wat kan gaan eten. Dat kan met uitzicht op Bondi zelf, wat je soms zelfs moet reserveren. Of bij iets als de McDonalds (Macca's). Ik zou echter aanraden om richting Bondi Junction te gaan met de bus. Rondom Bondi Junction heb je overal eetgelegenheden en kan je zelfs nog even echt shoppen of gewoon boodschappen doen voor de dag daarna. Bondi Junction is overigens ook heel erg gezellig, dus mocht je nog niet uitgeput zijn naar een drukke dag op Bondi: neem er even rustig de tijd en loop gewoon wat rond. Vanaf Bondi Junction kan je gemakkelijk met de trein of bus weer terug naar je overnachtingsplek.