Een nieuwe dag bezig met Australië

Het komt er nu steeds sneller aan, maar er moet nog heel veel geregeld worden: mijn reis naar Australië met een working holiday visum! En wat heb ik er ongelooflijk veel zin in om op het vliegtuig te stappen. Het enige punt is dat ik nog wel een vlucht moet boeken en nog wat dingen moet regelen omtrent mijn working holiday visum, maar daarna ben ik klaar om te gaan en te genieten van al het moois dat Australië te bieden heeft.

Wanneer ik vertrek

Wanneer ik ga vertrekken is voor mij nog een grote vraag eigenlijk. Wel weet ik dat ik het liefste in september vertrek zodat ik eventueel volgend jaar augustus of september weer naar Nederland kan komen. Wie weet wordt de planning ook wel iets anders, maar voor mij is in ieder geval duidelijk dat ik niet te lang meer wil wachten. Grootste probleem waar ik tegenaan zal gaan lopen is dat vliegtickets duurder worden als je te laat boekt en ik dus nog maar weinig tijd heb om een vliegticket te boeken voordat het te duur wordt. Wanneer ik vertrek is dus nog onduidelijk, maar dat ik uiterlijk begin oktober richting Australië ga weet ik zeker!

In Australië de eerste planningen

Behalve dat ik vooral ook rond wil reizen, het land wil ontdekken en wil genieten, staat er ook zeker op de planning om te gaan werken. Als ik in september of oktober arriveer is het nog relatief koud in het zuiden van het land, dus ik wil eigenlijk beginnen met wat werken en sla dus het echte tropische gedeelte van Australië in eerste instantie over. Dan, als het ergens november of december is zal ik proberen om een tijdje echt te gaan reizen en de oostkust te bekijken. Mogelijk wijzig ik nog wel of ik de oostkust bekijk of iets anders, maar voorlopig denk ik aan het stuk van Melbourne, Tasmanië tot aan Sydney en mogelijk verder richting Brisbane, Cairns en mogelijk zelfs Port Douglas. Nadat ik dan een tijdje heb rondgereisd zal ik weer wat willen werken om geld te verdienen.

Ik vermoed dat ik ergens in december dus zal gaan reizen zodat ik rond oud en nieuw vlakbij Sydney ben voor het spectaculaire vuurwerk. Dus richting Melbourne of richting het noorden rustig aan reizen duurt dan nog wel een paar weken. Eind januari, begin februari - na Tasmanië in ieder geval - zal ik denk ik in het zuiden van het land wat willen gaan werken. Op een gegeven moment trek ik dan denk ik dwars door centraal Australië richting het noorden om daar nog wat rond te kijken en zeker het Kakadu nationaal park te zien! Mocht ik dan nog tijd over hebben kijk ik wel waar ik dan nog heen wil reizen,.

Drie maanden werken op een fruitfarm?

Ik wil in ieder geval verstandig doen en drie maanden gaan werken op een plek waar ik dagen en tijd kan sparen zodat ik ook een tweede working holiday visum aan kan vragen voor later als het heel erg goed bevalt. Hoe en wat weet ik nog niet precies, maar op dit moment denk ik er aan om op een fruitfarm te gaan werken om mee te helpen bij het plukken van bijvoorbeeld aardbeien, druiven of iets geheel anders. Op die manier wil ik de 88 verplichte dagen halen zodat ik altijd de optie heb om nog eenmalig terug te keren.

De natuur in met een eigen auto

Daarnaast ben ik echt een natuurmens, dus dat betekend ook dat ik de natuur in wil. Australië kent ontzettend veel bijzondere en bizarre dieren, dus ik ga er zeker tijd in stoppen om wat van de meeste iconische dieren te zien. Onder andere wil ik op Tasmanië gaan kijken naar de Tasmaanse duivel, gaan zoeken naar grote rode Kangoeroes en hoop ik het vogelbekdier, de koala en de echidna zeker te zien.

Om dit enigszins haalbaar te maken denk ik erover om een eigen auto aan te schaffen nadat ik een tijdje heb gewerkt. Daarvoor heb ik de auto niet nodig, maar na het werken kan het erg prettig zijn zodat ik ergens snel kan komen. Zeker in Sydney is het nog relatief gemakkelijk om een (slechte) backpackersauto te kopen, iets waar ik in mijn eentje zeker voldoende aan zal hebben ga ik vanuit.

Verdere ideeën

Losjes heb ik nog wel wat ideeën. Wellicht wil ik in de buurt van het strand gaan werken, zodat ik kan leren surfen. Wellicht ben ik in Sydney tijdens oud en nieuw of Australia day zodat ik dat ook mee kan maken en wellicht doe ik dat allebei niet. Er zijn veel ideeën die ik mogelijk wil gaan doen, waaronder in ieder geval:

  1. Leren duiken
  2. Richting Magnetic Island
  3. Een lange wandeltocht maken van meerdere dagen
  4. Een uitstapje maken richting Fiji of iets dergelijks
  5. Heel Australië rondrijden
  6. En nog veel meer

Wat ik uiteindelijk allemaal doe hangt er vanaf hoe het bevalt en hoe het wordt. Ik weet het niet, maar ik weet wel dat het in ieder geval een super tijd wordt die ik ga beleven en dat ik veel verhalen krijg voor hier op budgetreiziger!