Het leven in Australië

Pfoe, het is alweer bijna twee maanden geleden dat ik uit Nederland ben vertrokken en sinds die tijd heb ik eigenlijk maar weinig mogelijkheden gehad om echt iets te posten hier. Ik geniet van mijn leven in Australië, heb al heel wat gezien, maar ben ook veel aan het werken geweest om wat kleine dingen af te betalen en te sparen voor een auto en nieuwe camera, omdat mijn huidige camera langzaamaan stuk lijkt te gaan.

Aankomst in Australië

Ik kwam aan op Gold Coast international airport waarna ik gelijk naar een hostel ben gegaan. Alle verhalen over Australië zijn wat dat betreft waar: Australië is verschrikkelijk duur! Hostels tikken flink door in je budget, dus zodra het kon ben ik uit mijn tijdelijke hostel vertrokken om naar een aardbeienfarm te gaan om aardbeien te gaan plukken.

Het aardbeien plukken verdiende echter te weinig om van te leven dus ben ik na anderhalve week doorgereisd naar mijn nieuwe baan inclusief een weekje vakantie. Een heerlijk nationaal park, wat van Australië zien en daarna op een autocircuit werken was zeker niet verkeerd.

De betere banen

In Bathurst heb ik een tijdje lang gewerkt en wat beter geld verdiend en goedkoop geleefd. Momenteel ben ik weer bij de volgende baan: ik werk op een golfcourse voor de Australian open waar ik verantwoordelijk ben voor het rondbrengen van drankjes. Momenteel verdien ik prima, maak ik veel uren en geniet ik van alles! Ik werk midden in Sydney, maar zit helaas wel aan de buitenkant van Sydney in een vrij saai caravanpark. Gelukkig heb ik vandaag, zaterdag, een dag vrij en de mogelijkheid om mijn website eens bij te werken.

Leven in Australië

Het leven in Australië bevalt me verder wel. Ik ontmoet veel mensen en iedereen is anders. Je ontmoet echt geweldige mensen, maar ook de rare Australiërs, alcoholistische backpackers en het rare backpackersleven van de mensen met een working holiday visum. Veel backpackers roken, gebruiken wiet en/of zijn verslaafd aan alcohol of wiet. Zelf ben ik daar niet zo van, dus zo nu en dan kan dit wel vervelend zijn.

Anyhow, verwacht de komende dagen en weken meer van mij, want ik heb nu internet, een werkende laptop en het belangrijkste: tijd gehad om veel te schrijven!

Cheers and no worries!