Hoe reis ik?

Iedereen reist op zijn eigen manier. Waar de ene persoon voornamelijk in dure all-inclusive hotels slaapt en de ander in hostels, probeer ik zo veel mogelijk te kamperen. In elk land waar dit mogelijk is probeer ik te kamperen. Enerzijds om de kosten te drukken, aan de andere kant omdat ik het kamperen geweldig vind.

Kamperen op reis

Kamperen op reis is voor mij dus niet alleen een manier om kosten te besparen, maar ook een manier om onbeperkte vrijheid te ervaren. De mogelijkheid om overal heen te gaan zonder iets te hoeven reserveren vind ik geweldig. Tegelijkertijd vind ik het prachtig om te gaan kamperen, omdat ik dan echt in de natuur kan verblijven. De natuur omringt mij op zo een moment meer dan wanneer ik in een hostel of hotel zou verblijven. Kamperen geeft mij dat gevoel van vrijheid dat ik zoek als ik ga reizen. Daarnaast biedt het vaak mogelijkheden om met de lokale bevolking in contact te komen. Je maakt contact met mensen die het land door een door kennen en daardoor is kamperen voor mij de ideale manier om te overnachten.

Met de bus of de auto

Ik slaap eigenlijk altijd goed en vandaar dat ik met de bus reizen 's nachts geweldig vind. Je kan slapen als je toch moet slapen en hebt dus meer tijd overdag in het land zelf. Toch is dit niet in alle landen even prettig, omdat bussen niet overal komen of je niet alles mag bezoeken. In Zuid-Afrika bijvoorbeeld merkte ik het nut van de huurauto, omdat we met de huurauto het Krugerpark zelf door mochten rijden. Mocht ik in Zuid-Afrika met de bus zijn geweest, dan was dit niet zo makkelijk gegaan. De auto of de bus is mij een beetje om het even. In sommige landen is de bus absoluut de beste optie en in andere landen maakt het weinig uit. In beide gevallen ga ik dan voor de bus, in verband met de kosten. Slechts als de auto echt veel gunstiger is, omdat je aanzienlijk meer mogelijkheden hebt, dan kies ik voor een auto. Een huurauto is echter altijd prijzig en vandaar dat ik een huurauto het liefste vermijd. Ik probeer dan ook het vliegtuig te vermijden, omdat vliegen vaak veel duurder is. Mocht dit niet zo zijn, dan overweeg ik nog wel een kort vliegtochtje.

Tempo en ontspanning

Persoonlijk geniet ik er enorm van om overal de tijd voor te nemen. Op die manier kan ik de stad of het gebied goed ontdekken en heb ik daadwerkelijk een idee van wat er zich daadwerkelijk afspeelt. Mijn tempo ligt veel lager dan de gemiddelde backpacker, omdat ik overal ruim de tijd voor wil nemen. Dit betekend automatisch ook dat ik minder plekken bezoek in dezelfde tijdsperiode. Het wil echter niet gelijk zeggen dat ik veel meer zie, omdat voor mij een reis ook een vakantie moet zijn.