Ik heb een auto!

Ja, echt waar! Ik heb een auto gekocht, hier nu net vandaag in Australië, Sydney. Dinsdag wordt de dag dat ik de auto ophaal en ik heb er zo ontzettend veel zin in. De auto wordt nog een laatste keer nagekeken door de garage en dan rijdt ik er dinsdagochtend mee weg. Vrijdagochtend ben ik wel weer terug in Sydney, maar alsnog is dit één van de beste dagen die ik heb gehad hier gevoelsmatig. Het feit dat ik dinsdag me echt kan bewegen, vrij ben en kan gaan en staan waar ik wil is ongelooflijk en dé reden dat Australië mij in eerste instantie zo gaaf leek.

De aanschaf

Ik heb gekeken naar heel wat auto's. Auto's van backpackers, dealers, garages en gewoon van locals. Uiteindelijk heb ik besloten een auto te kopen bij een dealer met een garage er direct naast. Bij de aanschaf is het echter altijd opletten: werkt de motor goed, zijn er geen lekken, hoe ziet de auto eruit, hoe is de auto mechanisch enzovoort. Heel wat auto's zijn op die manier ook afgevallen voor mij.

Ik had flink wat eisen opgesteld, die ik helaas niet allemaal heb gehaald. Eigenlijk is er maar één niet gelukt: de prijs onder de drieduizend dollar houden.
Mijn eisen waren:

  1. Onder de 250.000 kilometer
  2. 4WD met low gear
  3. Geen major issues met de auto
  4. Goede offroad banden met voldoende grip
  5. Unleaded of diesel, geen LPG of dual fuel
  6. Hopelijk onder de drieduizend dollar (mislukt)
  7. Veel bagageruimte
  8. Om te bouwen in een camper zo nodig
  9. Geschikt voor minimaal vijf personen
  10. Betrouwbaar merk

Hoeveel auto's ik wel niet gewoon heb afgekeurd om één van deze redenen en vooral vanwege de prijs. Mensen vragen hier geregeld te veel voor hun auto zonder goede reden. Een auto zonder goede banden of andere problemen wordt regelmatig net zoveel voor gevraagd als voor simpele, goedkopere auto's.

Welke auto heb ik gekocht?

De grote vraag gok ik dan... Ik heb een prachtige mitsubishi triton 4x4 ute gekocht. Maar niet gewoon een ute, nee een ute met een tent achterop die ik kan uitvouwen zodat ik er heerlijk in kan slapen zonder telkens een simpele tent op te moeten zetten, maar wel heerlijk in de buitenlucht te kunnen slapen. Waarom deze mitsubishi? De reden daarvoor was vrij simpel. Voor een relatief betaalbaar bedrag had ik een krachtige 4WD met low gear en al mijn andere eisen. De auto biedt erg veel ruimte en dat is wat ik het belangrijkste vond.

Reisplannen

Wat ik nu ga doen is wel een mooi vervolg op wat ik al wilde doen: ik reis na vrijdagochtend direct door richting Canberra en vooral Kosciuszko nationaal park om heerlijk de bergen in te gaan, kangoeroes te zoeken, wombats te zoeken en te fotograferen. Een plek waar ik al eventjes heen wilde en nu met een goede 4WD zeker eens wil bezoeken. Gewoon 4WD tracks rijden, fotograferen en dan door richting Melbourne, Adelaide of waar dan ook en daar werken. Ideaal gezien zou ik een farmjob willen vinden in een gebied dichtbij een nationaal park waar in de avond wat te wandelen, fotograferen of iets dergelijks is. Doordat mijn auto wat duurder was dan de bedoeling houd ik iets minder geld over dan eerst gepland.

Nieuw werk wordt farmwerk

Helaas wordt het nieuwe werk dat mijn broer en ik gaan vinden... Farmwerk! Nouja, helaas? Het wordt drie maanden veel werken, hard werken maar vooral ook genieten van de outback, lekker ons eigen ding doen en goed geld verdienen. Ik heb er zin in, weer werken en daarna heerlijk Australië ontdekken.