Mijn vakantie in Spanje (en Frankrijk)

Nu ik terug ben uit het warme, soms hete, Spanje heb ik heel wat verhalen erbij te vertellen. Van het zoeken naar beren, het zien van verschillende wildlife tot aan prachtige culturele steden en nog veel meer! Mijn vakantie in het net zo prachtige als warme Spanje is in ieder geval zeer zeker geslaagd en voor herhaling vatbaar.

Begin in Frankrijk

Eigenlijk was het begin van de reis in Frankrijk, waar ik op een camping stond die aan de rivier de Orb stond. Ik wilde hier voornamelijk even tot rust komen om te genieten van alles en echt goed te beginnen aan een heerlijk vakantie. Hier heb ik (veel) gekanood, flink wat gezwommen en een klein beetje gewandeld, maar vooral ook uitgerust. Daarnaast heb ik hier mijn best gedaan om otters te vinden en dat is gelukt! Meer daarover komt later aan bod op de website.

De Picos D'Europa

Na de Orb ben ik eerst nog in de Pyreneeën geweest en daarna ben ik direct doorgegaan voor een verblijf midden in de Picos D'Europa. In het dorpje Potes heb je een aantal campings en hotels. Het dorpje is zelf interessant met een oud dorpscentrum en veel gezellige Spanjaarden, maar het is uiteindelijk vooral te doen om de omgeving en de kabelbaan omhoog bij Fuente Dé. Ik heb ontzettend veel gave verhalen over dit gebied om te vertellen en op te schrijven. Zo ben ik naar de top gelopen van een berg, heb ik de kabelbaan omhoog genomen en heb ik een lange tocht gemaakt in een 4x4. Een gebied dat zeker de moeite waard was en waar ik zo weer terug naar toe zou kunnen gaan!

Meer gebergten

Naast de Picos D'Europa ben ik dus ook in de Pyreneeën geweest, in Somiedo natural park en nog in de Sierra de Gredos. Genoeg gebergten in ieder geval, met elk hun eigen charmes. Doel bij deze gebergten was vooral het lekkere wandelen en gewoon rondkijken. In de Pyreneeën wilde ik vooral graag een enorme hangbrug zien, in Somiedo was het doel om beren te vinden - het bleef helaas bij zoeken - en in de Sierra de Gredos was het doel om wat slangen te zoeken en de Pyrenese steenbokken.

Grote steden en cultuur

Naast veel natuur heb ik ervoor gekozen om ook wat cultuur te doen. Zo heb ik de beroemde wandelweg van de koning gelopen: Caminito del Rey en ben ik naar Cordoba en Almeria gegaan. Behalve dat het erg warm was in de steden, was er gelukkig ook erg veel te zien en te doen. Zeker Cordoba is de moeite waard en er zijn dingen in Cordoba die je gewoon niet met woorden kan omschrijven, laat staan met foto's - sommige dingen daar moet je zelf echt eens zien! Zeker een stad die een aanrader is voor een stedentrip. Almeria was vooral praktisch, maar de stad is leuk om even te zien en daarna ben ik nog in een mooi natuurgebied dichtbij geweest: Cabo de Gata-Nijar. Een gebied waar ik vaak ben geweest en elke keer weer iets nieuws biedt - zo ook deze keer met prachtige kleurrijke snorkelpunten.

De cultuur is in Andalusië zeer sterk aanwezig en valt nauwelijks te missen. De grotere steden zijn stuk voor stuk de moeite waard, maar ik vond van alle steden waar ik ooit ben geweest Cordoba zeker de mooiste!

De Spaanse keuken

Als je in Spanje bent is het uiteraard jammer om geen gebruik te maken van de Spaanse keuken zo nu en dan. Naast een heerlijke cerveza (een koud biertje) of gewoon wat tapas op een terras, biedt de keuken nog veel meer. Van iets lekkers zoals chorizo die goed is klaargemaakt tot iets minder lekkers zoals tocino de cielo, een toetje dat niet echt beviel. Het leuke aan de Spaanse keuken is dat deze nog heel echt en eigen is, waardoor het ook lekkerder smaakt en anders is dan in Nederland of België. Het beste bevielen de typische Spaanse kazen die in gerechten zijn verwerkt en de heerlijke jamon iberico - de bekende Spaanse ham van varkens die worden gevoerd met speciaal voedsel.