8 keer natuur in Japan!

Japan is een land dat vooral bekend staat om zijn cultuur, historie en misschien een beetje doordat het een van de meest ontwikkelde landen in de wereld is. Wist je echter dat er in Japan ook ontzettend veel nog ongerepte natuur te vinden is en dat het land nog duizenden beren heeft, dat er vroeger wolven leefden en dat er bijzondere dieren zoals de wasbeerhond leven? Daarnaast is het een geologisch ontzettend interessant land met vulkanen, bijzondere rotsen en natuurlijk heel wat bijzondere natuurverschijnselen, waaronder aardbevingen, tsunami's en meer.

top 5 bezienswaardigheden in Kyoto om te bezoeken!

Kyoto is een mooie, oude stad in het prachtige land Japan. Er zijn ontzettend veel tempels, mooie natuurgebieden, leuke restaurantjes en nog veel meer! Kyoto is een fantastische stad en ligt ook nog eens erg centraal. Je kan gemakkelijk doorreizen richting Tokyo, Osaka, Kobe of Nara! Kyoto kent daarnaast wat prachtige tempels, waaronder de Fushimi Inari. Ook het prachtige imperiale paleis ligt in het centrum van de stad en dit park herbergt wat prachtige vogels, maar ook gewoon een zeer bijzondere cultuur!

7 plekken die je zeker niet mag missen in Australië

Sta jij op het punt om naar Australië te gaan en heb je er ontzettend veel zin in? Of je nu voor een jaar gaat, een paar dagen of een aantal weken: er is gewoon ontzettend veel te zien en te doen. Eigenlijk is een jaar - inclusief werken - in Australië nog te kort zoals ik zelf helaas heb kunnen merken. Daarom ga ik jou ook mijn top 7 dingen geven die je absoluut niet mag missen in Australië. Australië is natuurlijk een ontzettend groot land. Met een oppervlakte dat bijna 450 keer zo groot is als Nederland kan je er dan ook gemakkelijk verdwalen.

5 landen die ik weer wil bezoeken

Ik ben ondertussen in al heel wat landen geweest, maar sommige landen spreken je persoonlijk meer aan dan andere landen. Zo zijn er landen waar ik het liefst zo snel mogelijk weer terug naar toe ga en zijn er landen waar ik zeker naar terug wil gaan, maar waar geen haast achter zit. Hier wil ik vijf landen aanstippen die ik toch het liefst binnenkort weer wil bezoeken en waarom!

Je camera veilig mee op reis

Een groot punt voor mij als ik op reis ga is mijn camera veilig mee krijgen en vervoeren. Daarnaast moeten ook alle accessoires zoals mijn tripod, de geheugenkaarten en nog veel meer. Het lastigste is dan ook dat het allemaal veilig moet zijn van diefstal, weer en gewoon dagelijks gebruik. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze manieren om ervoor te zorgen dat het heel blijft, helaas kan het altijd gebeuren dat je iets kwijtraakt of iets kapot gaat en hier kan ik dan ook over meepraten, aangezien één van mijn geheugenkaartjes nog steeds kwijt is, inclusief foto's!

Een dag op bondi beach

Surf Rescue

Bondi Beach, misschien wel het bekendste strand ter wereld, maar in ieder geval het bekendste strand van Australië. Naar mijn mening is het ook een prachtig strand en één van de mooiste stranden in een stad. Dat wilt niet zeggen dat Bondi Beach het mooiste strand van Australië is, maar dichtbij komt het zeker! Een dag op Bondi Beach doorbrengen is heerlijk in de zomer. Je kan gewoonweg genieten van de rust, surfen, zwemmen of prachtig wandelen van Bondi naar Coogee. Mocht je in Sydney zijn en het is niet te koud: spendeer zeker een dag aan het strand en dichtbij Bondi!

De dip na het reizen

Een dip na het reizen is iets wat veel voorkomt. Nu ik mijn reis door Australië heen heb afgerond (en stiekem heb verlengd met een paar weken Maleisië) merk ik dat ik regelmatig gewoon thuis zit en weer bezig ben met het dagelijkse leven. "Het dagelijkse leven" na het reizen is ook leuk moet ik zeggen. Ik krijg de kans om te reizen en daarna weer mensen te spreken, vrienden, familie, bekenden en ze alles te vertellen over het avontuur dat ik heb meegemaakt. Het avontuur waar wij allemaal zo dol op zijn, het reizen en het ontdekken van bekende of onbekende plekken.

Highlights of Tasmanië

Tasmanië is een gebied in Australië waar veel mensen in principe niet heen gaan, omdat ze dan eerder voor Nieuw-Zeeland kiezen of een standaard rondreis door Australië. Tasmanië is echter het gebied in Australië waar natuur overheerst, het nog echt wild is en je diep de bergen in kan en zelfs bijna kan verdwalen zonder ook maar iemand tegen te komen. De wandelingen zijn prachtig, wildlife heerst hier nog en de stranden zijn wit. Zelf spendeerde ik een goede twee weken op Tasmanië: twee weken die ik nooit meer zal vergeten!

Welkom in Wilsons Promontory

Een stukje hemel op aarde, een stukje waar iedere backpacker heen zou moeten gaan als hij in Australië is. Nee, iedere reiziger wellicht. Wilsons Promontory nationaal park is één van de mooiste, wellicht het mooiste, gebieden waar ik in Australië ben geweest. De heerlijke temperaturen van een vijfentwintig graden, een lekker zonnetje, het lange strand met een ondiepe zee. Rustige golven en veel mogelijkheden om heerlijk te snorkelen.

Farmwork in Bundaberg

Deze keer iets over Bundaberg, het farmwork dat hier gaande is en wat je hier zeker moet doen en moet vermijden. Bundaberg is in het algemeen zeker geen stad om heen te gaan als het je gaat om een leuke vakantie, rustig genieten van alles en gewoon echt Australië te zien. Onder backpackers op een working holiday visa is het echter een zeer populaire bestemming met één simpele reden: je hebt hier farmwork dat (royaal) wordt betaald per uur.

Pagina's

Abonneren op Budgetreiziger RSS