Reisfotografie

Reisfotografie, een aparte klasse van fotografie die alle klassen van fotografie bevat. Deze zin is eigenlijk een samenvatting van wat reisfotografie is - ook al is de zin nog zo vaag. Zelf ben ik sinds een aantal jaren steeds meer bezig met fotografie en vanwege mijn voorliefde voor natuur richt ik me voornamelijk op wildlife- en natuurfotografie. Natuurlijk zijn er tijdens reizen nog veel meer mogelijkheden welke allemaal besproken zullen worden!

Fotografie is uiteraard ook persoonlijk en ik maak andere foto's dan anderen - daarom kan het ook leuk zijn om foto's uit te wisselen. Ook is het belangrijk om natuurlijk keuzes te maken. Neem je toch die geweldige, scherpe, dure en vooral zware lens mee of laat je deze thuis? Natuurlijk hangt het dan ook nog van je vakantie af, maar wat is er fijner dan thuis geweldige foto's te kunnen laten zien?

Ik zal me vooral richten op wat praktische tips en wat overwegingen. Daarnaast zal ik natuurlijk proberen uit te leggen wat ik doe, zodat jullie ook begrijpen met welke apparatuur de foto's op deze site zijn geschoten. Ik ga voor de rest niet in op technische zaken, behalve wanneer ik denk dat het echt iets bijdraagt om er toch eens op in te gaan.

Wat in ieder geval voor iedereen misschien wel leuk is om te weten, is dat ik op reis eigenlijk altijd twee of drie verschillende camera's zo dicht mogelijk bij me heb: twee spiegelreflex camera's en een fijne en vooral simpele point-and-shoot. Ik schiet met een Canon 7D mark II met verschillende lenzen. Tegenwoordig, in 2018, gaan er vaak twee camera's mee op reis (2 keer de 7D mark ii) en heb ik allemaal L lenzen, namelijk de 16-35L, de 28-70L, de 70-200L en daarnaast heb ik de Tamron 150-600 en de canon 100mm f2.8!

Ik ben overigens absoluut geen professionele fotograaf, ik kom er niet eens bij in de buurt, maar snap natuurlijk wel de basisprincipes. Ik hoop dat jullie alle vragen die jullie hebben kwijt kunnen - ik zal mijn best doen om ze allemaal te beantwoorden. Mocht ik iets niet weten, dan zal ik het ook eerlijk zeggen en doe ik mijn best het uit te zoeken. Tegenwoordig ga ik ook steeds serieuzer om met fotografie en is het naast een simpele hobby ook een stukje passie geworden om alles zo mooi mogelijk vast te leggen. Ik ben nog steeds niet professioneel, maar streef wel naar zo goed mogelijke foto's en bewerk mijn foto's dan ook vaak na.