Subtropisch regenwoud en zoogdieren

Tijdens mijn eerste "roadtrip" door Australië ga ik langs het prachtige subtropische Lamington nationaal park, rij ik honderden kilometers door de outback en ben ik onderweg naar weer een nieuwe baan. Het is inmiddels al weer een anderhalve maand geleden, bijna dan, maar ik denk er geregeld aan terug: de keer dat ik voor het eerst kangoeroes zag! Prachtige grote oostelijke grijze kangoeroes - een hele groep zelfs.

Driving the outback

Ik vertrok van het aardbeien plukken, blij dat ik daar eindelijk vanaf was en dat ik hopelijk nu iets leukers en vooral beters kon doen qua werk ging ik eerst een week zo half om half op vakantie. Het eerste wat ik echt van Australië wilde zien was een deel van de outback. Niet per se de geweldige woestijn die hier is, maar wel gewoon een gebied dat eens iets minder druk bewoond was dan de kust van Brisbane en Gold Coast. Alhoewel die kustregio super is, is het niet het echte Australische plaatje dat ik in mijn hoofd had. The outback was amazing! Het was er rustig, er was veel te zien en het leuke: de natuur is er ontzettend mooi.

Lamington nationaal park

Dat bewees ook het Lamington nationaal park. Niet zomaar weer een ander nationaal park met kangoeroes of iets dergelijks, maar een echt subtropisch regenwoud en het enige subtropische regenwoud in Australië dat geen last heeft gehad van klimaatverandering door de jaren heen. Hierdoor komen er nog een groot aantal zeer bijzondere dieren voor. Van koala's tot aan vogelbekdieren, de gestreepte quoll en prachtige vogels waaronder papegaaien (rosella's)

Lamington nationaal park is dan ook een echte aanrader voor iedereen die graag eens de natuur in gaat en niet alleen maar de bekende highlights van Australië wilt zien.

Zoogdieren

Het leukste aan Australië vind ik wellicht de bereikbaarheid van zoogdieren. Soms kan je zo ontzettend dicht bij ze komen. Zeker bij de prachtige pademelons van Lamington kon ik zo dichtbij zijn dat ik dacht dat ze bijna tam waren. Maar ook kan je relatief dichtbij walvissen komen, zie je ze geregeld uit de zee springen (ja, zelfs vanuit Sydney waar ik momenteel zit) en zo heb je nog honderden zoogdiersoorten. Sommige goed bereikbaar, anderen iets minder goed. Wel hebben ze allemaal iets bijzonders. Veel soorten zijn buideldieren, maar ook heb je eierleggende zoogdieren, "gewoon" zeldzame zoogdieren en "gewoon" mooie zoogdieren.

Anyway: de natuur hier in Australië is geweldig. Ik geniet echt met volle teugen ervan en zelfs in Sydney heb je nog veel natuur.