Te lange werkdagen en een auto

Pfoe, weer een week geleden dat ik hier eens iets heb gepost. Dat komt momenteel voornamelijk door de (te) lange dagen die ik elke dag maak. Dagelijks zit ik zo een 12,5 tot 14 uur op werk en reis ik ook nog eens gemiddeld anderhalf uur. Veel tijd om iets anders te doen dan eten en slapen heb ik dan ook helaas niet. Het enige wat er nog bij zit is dagelijks een paar minuten kijken of er ergens dichtbij een leuke auto te koop en te bezichtigen is.

Een gebruikelijk werkdag in Sydney

Voor iedereen is dat natuurlijk anders maar ik wil graag mijn gebruikelijke werkdag in Sydney eens omschrijven. Het begint in de ochtend als ik rond vijf uur op moet om een half uurtje tijd te hebben om me voor te bereiden. Daarna is het een halfuur in de auto wanneer er geen file staat, maar zo nu en dan nekt de file me flink en sta ik opeens (uit het niets) een dik uur in de file. Eenmaal op werk aangekomen begint mijn shift en breng ik het drinken rond aan heel wat bekende en minder bekende professionele golfspelers. Tussendoor los ik vooral kleine klusjes op en ben ik er mede verantwoordelijk voor dat de spelers het goed hebben wanneer ze aan het golfen zijn. Nadat ze zijn gestopt voor de dag mag ik al het drinken aanvullen in de koelkasten, rijd ik rond en los wederom veel kleine klusjes op.

Als ik thuiskom...

... Dan ga ik meestal gelijk of vrij snel slapen. Veel tijd om te ontspannen, mijn eigen ding te doen en te genieten van iets wat ze een working "holiday" noemen heb ik dan ook niet aangezien ik vooral aan het werk ben. Aan de andere kant, het verdient prima (het uurloon is slechts 20 dollar/uur (13,50 euro) maar ik maak zo veel uren dat het best wel goed betaald uiteindelijk. In ieder geval, tijd om geld uit te geven heb ik niet. Koken hoeft ook al niet, want ik krijg eten op werk. Het enige wat overblijft wat ik echt moet doen is: douchen!

Ondertussen een auto kopen?

Ik ben blij dat ik nog maar een goede zeven dagen hier zal werken, aangezien ik ondertussen aardig moe begin te worden van het zeven dagen per week werken en 12 uur minimaal per dag. Goed geld is het zeker, maar mijn lichaam begint langzaamaan wel flink te protesteren. Wel besef ik me dat een auto kopen nu wel echt noodzaak wordt. Over een week zit ik anders redelijk vast in Sydney: iets wat ik zeker niet wil dat gaat gebeuren. Als ik vrijdag klaar ben dan ga ik zaterdag proberen een auto te kopen, mocht ik zaterdag mijn laatste dag doen zal het pas maandag worden om veel is gesloten op zondag. Aan de andere kant brengt dat ook een groot voordeel mee: een dag echt rust! Wellicht ga ik dan nog eens naar Bondi of Manly, beide geweldige stranden!