Wat je moet doen in Sydney

Sydney is de grootste stad van Australië en waarschijnlijk ook direct de bekendste. Ik vind Sydney een heerlijke stad qua stad, maar zou er niet zo lang willen verblijven als ik er nu zit: bijna zeven weken! Sydney is echter een stad waar altijd wel iets te doen en te beleven is. Of je nu houdt van natuur, lekker op het strand hangen of van het bekijken van wat highlights en daarna shoppen: het kan hier allemaal en zelfs allemaal in één dag!

Sydney harbour bridge en het opera house

Eigenlijk is dit wel een inkoppertje en ik ben me daar wel een beetje van bewust, maar alsnog is het meer dan de moeite waard om het toch gezien te hebben en eens te bezoeken. Ik ben (nog) niet de brug over gelopen, maar alsnog is het ontzettend leuk en enigszins bijzonder om ze beiden te zien. Aan de andere kant: veel meer dan een kwartier heb je er niet voor nodig om ze eens goed op de foto te zetten. Een goede tip: neem een ferry richting Manly, op die manier kan je het opera house vanuit een andere hoek fotograferen dan de meeste mensen dat doen. Bijkomend voordeel is dat Manly gewoon ontzettend leuk is en je er heerlijk kan wandelen in het Sydney Harbour nationaal park.

Bondi to Coogee walk

Deze wandeling stond op mijn lijst van dingen die ik zeker wilde doen en ik heb hem uiteindelijk dan ook drie keer gelopen toen ik vlakbij bondi overnachtte. Het leuke van deze wandeling vind ik dat je gewoon lekker langs de zee loopt, je het gevoel hebt even echt uit de stad te zijn en... Je regelmatig walvissen ziet in het juiste seizoen. Om de walvissen te zien: ga even zitten bij marks park en geniet een halfuurtje van de oceaan, in het juiste seizoen zal je hoogstwaarschijnlijk wel een walvis zien!

Shoppen in Bondi Junction

Ik ben zelf niet zo een shop fanaat, maar ik kan me voorstellen dat anderen dat wel zijn en dus kan dit puntje zeker niet ontbreken: Bondi Junction heeft een enorme Westfield shopping mall waar je bijna alles kan krijgen wat je ooit zou willen hebben. Bijna alles, want er is vast misschien ooit wel iets wat je er niet kan vinden. Je kan hier gemakkelijk een dag doorbrengen zonder echt het gevoel te hebben dat je alles hebt gezien en ik heb er een keer een drie kwartier gezocht naar de supermarkt.

Taronga zoo

Taronga zoo is de bekendste en leukste dierentuin in Sydney naar mijn mening. Als je wat echt Australische dieren wilt zien, gewoon een dagje bezig wilt zijn en heerlijk wilt genieten van de relatieve rust (vermijdt het weekend!) dan is dit dé plek om heen te gaan. Van vogelbekdieren tot aan kangoeroes en zelfs maki's - je vindt hier een grote verscheidenheid aan dieren! Zeker de moeite waard voor een paar uur of een dag.

The Sydney Tower

De op één na hoogste constructie van het zuidelijk halfrond. Met zijn ruim driehonderd meter hoog is dit de op één na hoogste constructie van het zuidelijk halfrond en het biedt een fenomenaal uitzicht over Sydney en zijn zakendistrict. Zelf ben ik aan de voet van de toren geweest, maar had ik op dat moment te weinig tijd om er in te gaan en wat te eten. Wellicht doe ik dat wel volgend jaar augustus als ik weer terug in Sydney ben!