Welkom in Wilsons Promontory

Een stukje hemel op aarde, een stukje waar iedere backpacker heen zou moeten gaan als hij in Australië is. Nee, iedere reiziger wellicht. Wilsons Promontory nationaal park is één van de mooiste, wellicht het mooiste, gebieden waar ik in Australië ben geweest. De heerlijke temperaturen van een vijfentwintig graden, een lekker zonnetje, het lange strand met een ondiepe zee. Rustige golven en veel mogelijkheden om heerlijk te snorkelen.

Wanneer je dan bent uitgekeken rondom het water kan je heerlijk de heuvels in, wandelen of gewoon een prachtig stuk rondrijden. Ja, Wilsons promontory nationaal park is werkelijk een stukje hemel op aarde.

Beste tijd om Wilsons Promontory te bekijken

Voor drie seizoenen is er iets te zeggen om hier heen te gaan: de lente, zomer en herfst. De lente biedt de kans om prachtige bloemen, veel jonge dieren en meer te zien. Het water is in de lente wel nog vrij koud, maar juist dan is het ook nog een beetje rustig. De lente vond ik zelf het beste moment om te gaan. Vooral vanwege de prachtige bloemen en de jonge dieren bleek het ook uiterst geschikt voor wat ik wilde.

In de zomer is het duidelijk wat warmer, maar ook gelijk heel wat drukker. Een groot voordeel is de het water ook direct van een heerlijke temperatuur is en het snorkelen is er op dat moment geweldig. Een ander voordeel van de zomer is het feit dat de natuur volledig is volgroeid en dat het gebied volledig is zoals een prachtig vakantieparadijs eruit hoort te zien. De herfst is eigenlijk het begin van het koudere weer en de verandering van de natuur, maar het water is nog van een heerlijke temperatuur en de rust keert weer terug.

Tips voor The Prom

Wilsons Promontory, vaker gewoon The Prom genoemd, is een gebied van ongekende natuurlijke schoonheid. Dat zou ook de voornaamste reden voor een bezoek moeten zijn: het bezoeken en bekijken van de natuur. Gelukkig kan dit op vele manieren. Een tip van mij is om vooral eens een aantal keer in de ochtend en avond een prachtige rit te maken. Rond die tijden zijn de dieren wakker en maak je een goede kans om wombats, kangoeroes en meer te zien. Ook een nachtrit of wandeling is zeker de moeite waard, aangezien je dan een grote kans hebt om een groot aantal dieren te zien.

Daarnaast vond ik het erg relaxed om wat tijd te spenderen op het strand om de zonsondergang te zien. Vanaf de grootste campsite heb je de kans om een geweldige zonsondergang te zien. Niet alleen vanaf het strand is de zonsondergang geweldig, ook vanaf de heuvel dichtbij is de zonsondergang magistraal te noemen - evenals de zonsopkomst overigens voor de vroege vogels.

The Prom je het beste bekijken tijdens het kamperen of eventueel met een camper. Daarnaast is het vooral een kwestie van genieten, maar erg moeilijk zal dit niet worden!

Quick hits

Zorg voor een goede zaklamp, een waterdichte tent en genoeg spullen om mee te overleven, inclusief brandstof, want het dichtstbijzijnde benzinestation is wel een stukje weg. Wees daarnaast erop voorbereid dat je slechts een zeer kleine winkel hebt waar alles iets duurder is dan gebruikelijk. Voldoende eten is dus zeker de moeite waard. Wat ik daarnaast heel relaxed vond was een maaltijd die ik gewoon op kon warmen, want echt tijd wil je niet missen in dit prachtige gebied.